Slaatje van garnalen met witloof, appel en aardappel
- 30 min.
-
Benodigdheden:
- 150 g gepelde garnalen
- 4 stronkjes ‘TOMABEL’ witloof
- 150 g Charlotte aardappelen
- 1 Granny Smith appel
- bieslook
- 1 dl mayonaise
- peper en zout
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels dragonazijn
-
Bereiding:
- • Kook de aardappelen, laat ze afkoelen en snij ze in
blokjes.
- • Meng voor de dressing de mayonaise met de dragonazijn,
yoghurt en de bieslook.
- • Maak de ‘TOMABEL’ witloofstronkjes schoon en snij
ze in fi jne reepjes. Snij de appel in blokjes. Meng alles
samen met de aardappelen en voeg de helft van de
dressing toe. Kruid af met peper en zout.
- • Schik de salade op een bord en werk af met de verse
garnalen en de rest van de dressing.
- Tip: Vervang de blokjes appel door een garnituur van
appelcoulis. Snij 1 appel in 4 stukken. Schil en ontpit,
mix samen met 2 eetlepels citroensap tot een lopende
coulis. Week 1 blaadje gelatine in koud water, warm wat
van de coulis op en smelt de gelatine erin. Meng met de
rest van de coulis, giet in vormpjes en laat opstijven in
de koelkast. Schik op het bord.