Gegrillde Sint-Jacobsnootjes met gebakken witloof en sinaasappel
- 30 min.
-
Benodigdheden:
- 8 kleine stronkjes ‘TOMABEL’ witloof
- 6 sinaasappels
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel gehakte verse dragon
- 12 verse Sint-Jacobsnootjes
- olijfolie
- peper en zout
-
Bereiding:
- • Rasp de schil van 2 sinaasappels, pel ze en snij ze in
partjes.
- • Pers de andere sinaasappels uit. Laat de suiker
karameliseren en blus met de jus van sinaasappels.
Laat inkoken tot sausdikte en voeg op het laatste
moment wat reepjes sinaasappelschil en dragon toe.
- • Maak de ‘TOMABEL’ witloofstronkjes schoon en bak
ze mooi bruin aan in olijfolie. Bevochtig met een
lepel ingekookte sinaasappeljus en voeg er de rest
van degeraspte sinaasappelschil aan toe. Kruid af
met peper en zout.
- • Dep de Sint-Jacobsnootjes droog, kruid af met peper
en zout. Laat kort aan beide kanten grillen op een
hete grillpan.
- • Dresseer op bord.