Koud soepje van tomaat, bruschetta met salsa van tomaat en microleaf
- 10 min.
-
- 4 “Tomabel” trostomaten
- 100 g “Tomabel” microleaf
- enkele “Tomabel” eetbare bloemen
- 4 plakjes ciabatta
- 1 teentje look
- 50 g tapenade van tomaat
- 8 “Tomabel” trostomaten
- 1 komkommer zonder schil
- 1/2 dl olijfolie
- 1 scheut witte wijnazijn
- 2 eetlepels tomaten-ketchup
- 1 teentje look
- peper en zout
Ingrediënten:
Soepje:
-
Bereiding & Presentatie:
- • Besprenkel de ciabattasneetjes met olijfolie en wrijf in met een teentje look. Laat deze kleuren aan beide zijden onder de grill in de oven.
- • Besmeer met de tapenade (of fijngemixte zon-gedroogde tomaten). Snij de “Tomabel” tomaat in blokjes, kruid af met peper en zout. Voeg een scheutje olijfolie toe. Leg de tomaten net voor het dresseren op de bruschetta. Werk af met de “Tomabel” microleaf en enkele “Tomabel” eetbare bloemen.
- • Voeg voor het soepje alle ingrediënten samen en mix met de mixer of in de blender. Houd koel in de koelkast. Schik in een diep bord