Tomabel slaatje met tartaar
van coquilles
- 20 min.
-
Ingrediënten:
- 1kg ‘TOMABEL’ tomaten
- 5 blaadjes gelatine
- 4 coquilles
- 4 radijzen
- 1 sjalotje
- 1 koffielepel fijngesneden bieslook
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 koffielepel sap van een halve limoen
- Mengeling microleaf ‘TOMABEL’
- Peper en zout • Olijfolie
-
Bereiding & Presentatie:
- • Kook de ontpelde en in stukken gesneden ‘TOMABEL’ tomaten, zachtjes gedurende enkele minuten, haal door een zeef en laat inkoken. Neem van het vuur en voeg de in koud water geweekte gelatineblaadjes toe. Giet in een bakje. Laat
opstijven en snij er fijne rechthoekjes van.
- • Snij de coquilles in brunoise, meng er de
fijnversneden radijzen, sjalot en bieslook onder. Kruid af met peper en zout.
- • Meng de yoghurt met het limoensap en kruid af.
- • Schik de tartaar op de rechthoekjes
- • Schik op het bord en werk af met de saus en de micro-leaf