Tiramisu van aardbeien met Trappistenbier
- 20 min.
-
Ingrediënten:
- ½ kg TOMABEL aardbeien
- 1 dl Trappistenbier
- 10 ‘boudoir’ koekjes (lange vingers)
Voor de mousse:
- 400 g mascarpone
- 20 g bloemsuiker
- 1 dl room 35%
- 1 dl Trappistenbier
- enkele blaadjes groene munt
Voor de aardbeiencoulis :
- 4 TOMABEL aardbeien
- 1 dl Trappistenbier
-
Bereiding & Presentatie:
- Mousse van witte chocolade:
- • Snij de aardbeien in blokjes. Presenteer ze in een glaasje en doe er een paar centiliter Trappistenbier bij. Laat even marineren.
- • Maak de mousse door alle ingrediënten te mengen met een klopper en er dan voorzichtig de munt door te mengen.
- • Mix de aardbeien met het bier voor de coulis.
- • Verbrijzel de ‘boudoirs’.
- • Werk de glaasjes af in laagjes, op de aardbeien de mousse, daarop verbrijzelde boudoirs en daarop de mousse gemengd met de coulis.