Gemarineerde Tomabel aardbei met mousse van witte chocolade
- 20 min.
-
Ingrediënten:
Mousse van witte chocolade:
- 50 g yoghurt
- 1 vanillestokje
- 115 g witte chocolade
- 1 blaadje gelatine
- 150 g opgeslagen room
Gemarineerde aardbei:
- 250 g aardbeien
- 1 eetlepel fijngesneden munt
- 1 vanillestok
- Sap van 1 limoen
- Zwarte peper • 1 eetlepel suiker
-
Bereiding & Presentatie:
- Mousse van witte chocolade:
- • Smelt de chocolade au bain-marie, meng hieronder de yoghurt. Kook een deeltje van de room op en meng hier bij de in koud water geweekte gelatine. Klop de rest van de room half op.
- • Meng de room met de chocolade, giet in glaasje en laat opstijven in de frigo.
- Gemarineerde aardbeien:
- • Snij de aardbeien in 4, meng met de suiker, zwarte peper en sap van de limoen. Laat eventjes
marineren en voeg op het laatste moment de munt erbij.
- • Schik de gemarineerde aardbeien op de witte chocolademousse.