Tongschar met krokant gestoofde witloof & sabayon van wit bier
- 30 min.
-
Benodigdheden:
- 12 kleine stronkjes “Tomabel” witloof
- 12 grote tongscharfilets
- groene kruiden (bieslook, platte peterselie)
- 4 dooiers
- 2 dl
- witbier
- 100 g geklaarde boter
- 1 citroen
-
Bereiding:
- • Kruid de tongscharfilets, rol ze op en doe er wat fijngesneden groene kruiden over. Besprenkel met olijfolie en wat citroensap. Laat zachtjes garen in een oven van 85°C gedurende 15-tal minuten.
- • Kuis de “Tomabel” witloofjes op en bak ze gaar in olijfolie of boter. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatste moment wat groene kruiden bij.
- • Klop voor de sabayon de dooiers met het witbier op een zacht vuurtje. Meng er voorzichtig de geklaarde boter bij. Kruid af met peper en zout. Voeg op het laatste moment wat citroensap aan toe en schik op bord.