Slaatje van garnalen met witloof, appel en aardappel

  • 30 min.
    • Benodigdheden:

    • 150 g gepelde garnalen
    • 4 stronkjes ‘TOMABEL’ witloof
    • 150 g Charlotte aardappelen
    • 1 Granny Smith appel
    • bieslook
    • 1 dl mayonaise
    • peper en zout
    • 2 eetlepels Griekse yoghurt
    • 2 eetlepels dragonazijn
  • Bereiding:

  • • Kook de aardappelen, laat ze afkoelen en snij ze in blokjes.
  • • Meng voor de dressing de mayonaise met de dragonazijn, yoghurt en de bieslook.
  • • Maak de ‘TOMABEL’ witloofstronkjes schoon en snij ze in fi jne reepjes. Snij de appel in blokjes. Meng alles samen met de aardappelen en voeg de helft van de dressing toe. Kruid af met peper en zout.
  • • Schik de salade op een bord en werk af met de verse garnalen en de rest van de dressing.
  • Tip: Vervang de blokjes appel door een garnituur van appelcoulis. Snij 1 appel in 4 stukken. Schil en ontpit, mix samen met 2 eetlepels citroensap tot een lopende coulis. Week 1 blaadje gelatine in koud water, warm wat van de coulis op en smelt de gelatine erin. Meng met de rest van de coulis, giet in vormpjes en laat opstijven in de koelkast. Schik op het bord.

Find us on: