Stoofpotje van kippenbouten met witloof en gebakken ‘Tomabel’ champignons
- 120 min.
-
Benodigdheden:
- 4 grote kippenbouten
- 1 dl bruine fond
- 1 dl bruin bier
- 8 stronkjes ‘TOMABEL’ witloof
- ½ bakje witte ‘TOMABEL’ champignons
- ½ bakje ‘TOMABEL’ kastanjechampignons
- 150 g jonge aardappelen
- 1 teentje look
- platte peterselie
- olijfolie
- peper en zout
-
Bereiding:
- • Bak de kippenbouten bruin aan en blus met het bier
en de bruine fond. Laat zachtjes stoven gedurende 1u
onder een deksel.
- • Snij ondertussen de ‘TOMABEL’ champignons in 4
en bak ze in olijfolie. Hak de platte peterselie fijn.
- • Haal de kippenbouten na 1u uit de jus en kook de jus
verder in. Eventueel opdikken met wat maïzena. Kruid
af met peper en zout. Voeg op het laatste moment de
gebakken champignons en platte peterselie toe.
- • Maak de witloofstronkjes schoon en bak ze mooi
bruin aan in olijfolie, kruid af met peper en zout.
- • Snij de jonge aardappelen in 4, zet onder in olijfolie,
voeg er de look en wat peper en zout aan toe. Laat
zachtjes garen op een klein vuurtje. Haal uit de olijfolie.
- • Schik alles in een diep bord.