Gegrillde Sint-Jacobsnootjes met gebakken witloof en sinaasappel

  • 30 min.
    • Benodigdheden:

    • 8 kleine stronkjes ‘TOMABEL’ witloof
    • 6 sinaasappels
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 eetlepel gehakte verse dragon
    • 12 verse Sint-Jacobsnootjes
    • olijfolie
    • peper en zout
  • Bereiding:

  • • Rasp de schil van 2 sinaasappels, pel ze en snij ze in partjes.
  • • Pers de andere sinaasappels uit. Laat de suiker karameliseren en blus met de jus van sinaasappels. Laat inkoken tot sausdikte en voeg op het laatste moment wat reepjes sinaasappelschil en dragon toe.
  • • Maak de ‘TOMABEL’ witloofstronkjes schoon en bak ze mooi bruin aan in olijfolie. Bevochtig met een lepel ingekookte sinaasappeljus en voeg er de rest van degeraspte sinaasappelschil aan toe. Kruid af met peper en zout.
  • • Dep de Sint-Jacobsnootjes droog, kruid af met peper en zout. Laat kort aan beide kanten grillen op een hete grillpan.
  • • Dresseer op bord.

Find us on: