Koud Tomabelsoepje met handgepelde noordzeegarnalen

  • 15 min.
    • Ingrediënten:

    • 1 kg ‘TOMABEL’ tomaten
    • ½ geschilde komkommer
    • 1 ui • 2 teentjes look
    • 1 geschilde rode paprika
    • 1 sneetje wit brood zonder korst
    • Enkele druppels tabasco
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • Peper en zout
    • 100 g handgepelde garnalen
    • 2 sneetjes wit brood
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
  • Bereiding & Presentatie:

    • • Snij de groenten in stukken, meng met de look, tabasco, olijfolie en witte wijnazijn, peper en zout. Laat marineren gedurende 1 uur in de koelkast. Mix de massa fijn en voeg er het brood aan toe. Kruid goed af met peper en zout. Zeef eventueel de soep. Zet koel weg in de koelkast.
    • • Snij de andere sneetjes brood in blokjes en bak ze mooi krokant aan in olijfolie. Giet uit op een keukenpapier.
    • • Schik de soep in een diep bord of glas, voeg er de garnalen en de croutons aan toe. Werk af met enkele stukjes Tomabel tomaten en de fijngesneden basilicum.