Tarte Tatin Tomabel

  • 30 min.
    • Ingrediënten:

    • 6 TOMABEL tomaten
    • 4 plakjes bladerdeeg 12 op 12
    • 2 grote sjalotten
    • 20 ontpitte zwarte olijfjes, gehalveerd
    • 1 dl olijfolie
    • 100 g griessuiker
    • verse tijmblaadjes
  • Bereiding & Presentatie:

    Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Reinig de sjalotten en snijd in gelijke plakjes. Verwarm 4 pannetjes voor en laat er de suiker in karameliseren. Doe er de olijfolie bij, de sjalotten, de gehalveerde olijfjes en enkele takjes tijm. Laat alles tot een vloeibare massa smelten en neem de pannetjes van het vuur. Schik de tomaatjes op de bodem van de pan. Plaats hierop een rond gesneden bladerdeegvel en bak gedurende 18 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Haal de pannetjes uit de oven en laat 1 minuut rusten zodat de taart kan ‘ontspannen’. Ontvorm en presenteer.