Scampi met gedroogde tomaat en saffraan

  • 30 min.
    • Ingrediënten:

    • 3 TOMABEL tomaten
    • peper en zout
    • 1 dl olijfolie
    • 12 scampi
    • 24 blaadjes TOMABEL babyleaf
    • 4 sneetjes gedroogde ham
    • 30 g boter
    • Voor de saus:
    • 2 dl visfumet
    • 1 dl witte wijn
    • 1 grote sjalot, versnipperd
    • 1 g saffraandraadjes
    • 1 dl room 35%
    • 100 g boter in blokjes
  • Bereiding & Presentatie:

    Ontvel de tomaten, snijd in 4 gelijke partjes en ontpit. Kruid ze af met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie. Plaats gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 100°C. Laat de visfumet, de saffraandraadjes, de witte wijn en de versnipperde sjalotten voor de helft inkoken. Doe er de room bij, laat opnieuw even opkoken en werk af met de boterblokjes. Laat niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de sneetjes in 3 gelijke slierten. Rol in iedere sliert een scampi en 2 blaadjes babyleaf. Laat de boter ‘noisette’ smelten in uw koekenpan en kleur er de scampipakketjes in aan, 2 minuten aan iedere zijde. Presenteer de tomatenpartjes met daarop een scampi. Werk af met de saffraansaus.