Minigehaktballetjes met dip van
“Tomabel” champignons

  • 40 min.
    • Ingrediënten:

      Gehaktballetjes:
    • 400 g gehakt
    • 40 g paneermeel
    • 1 lepel ketchup
    • 1 sjalot fijngesnipperd
    • bloem
    • bakboter
    • Champignontapenade:
    • 250 g “TOMABEL” kastanjechampignons
    • 1 teentje look
    • citroensap
    • 50 g zwarte olijven zonder pit
    • 50 g mayonaise
    • 1 theelepel raz el hanoutolijfolie
  • Bereiding & Presentatie:

    • • Meng het gehakt met het paneermeel, de ketchup en de sjalot. Draai balletjes van ongeveer 20 gram. Rol ze even in de bloem en bak ze krokant in de pan.
    • • Veeg de “Tomabel” champignons schoon en hak ze niet al te fijn. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de “Tomabel” champignons op een hoog vuur met knoflook. Schep de “Tomabel” champignons regelmatig om tot ze bruin zien. Laat het vocht verdampen en sprenkel dan het citroensap over de “Tomabel” champignons.
    • • Hak de olijven grof en voeg ze toe aan de “Tomabel” champignons. Laat alles afkoelen.
    • • Werk af met mayonaise. Laat even rusten zodat de tapenade alle smaken goed kan opnemen.

Find us on: