Panna cotta van griekse yoghurt, aardbeien-coulis en verse aardbeien met citroen

  • 30 min.
    • Ingrediënten:

    • 250 g “Tomabel” aardbeien
    • 2 citroenen
    • 250 g Griekse yoghurt
    • 150 g suiker
    • 4 blaadjes gelatine
    • 250 g opgeslagen room
    • citroenmelisse
  • Bereiding & Presentatie:

    • • Meng de Griekse yoghurt met de suiker en de schil voor de geconfijte citroen 1 citroen. Snij de schil heel fijn en laat 3X opkoken in koud water, elke keer afgieten. Nadien opkoken met het sap van de citroen en wat suiker, zachtjes laten koken tot het meeste vocht is verdwenen.
    • • Meng 250 g Griekse yoghurt met 100 g suiker en 1 eetlepel geconfijte citroen.
    • • Week 4 blaadjes gelatine in koud water en los op in een scheutje warme room.
    • • Klop ondertussen 250 g room half op.
    • • Meng de gelatine met de yoghurt en meng nadien met de opgslagen room. Giet in vormpjes of glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
    • • Doe 250 g “Tomabel” aardbeien in een blender en voeg er 50 g suiker en citroensap aan toe. Giet de aardbeiencouilis in een diep bord, dresseer de mousse en werk af met verse aardbeien. Stooi op het laatste moment ook wat fijngesneden citroenschil en fijngesneden citroenmelisse over.

Find us on: