Mousse van aardbeien, smoothie van aardbeien & munt

  • 20 min.
    • Ingrediënten:

      Mousse van aardbeien:

    • 375 g “Tomabel” aardbeien
    • 75 g suiker
    • 1/4 citroen
    • 4 blaadjes gelatine
    • 250 g opgeslagen room
    • Meringue Italienne:

    • 100 g suiker
    • 40 g water
    • 60 g eiwit
    • 50 g schiftsuiker
    • Gel van aardbeien:

    • 125 g “Tomabel” aardbeien
    • 25 g suiker
    • een scheutje citroensap
    • 1 blaadje gelatine
    • Smoothie van aardbeien:

    • 250 g “Tomabel” aardbeien
    • 250 g Griekse yoghurt
    • eventueel suiker
  • Bereiding & Presentatie:

    • • Meringue Italienne: kook het water met de suiker tot 121°C. Klop het eiwit schuimig en voeg tijdens het kloppen de schiftsuiker toe. Doe vervolgens in één beweging de suikerstroop bij en laat stevig doorkloppen.
    • • Mousse van aardbeien: doe de “Tomabel” aardbeien in een blender en voeg er suiker en citroensap aan toe. Mix goed fijn en verwarm. Voeg de in koud water geweekte gelatineblaadjes toe. Laat afkoelen en meng de meringue italienne en de opgeslagen room samen. Giet in een vorm of glaasjes en laat opstijven.
    • • Gel van aardbeien: doe de “Tomabel” aardbeien in een blender en voeg er suiker en citroensap aan toe. Mix goed fijn en verwarm. Voeg de in koud water geweekte gelatineblaadjes toe en giet deze in vormpjes. Laat opstijven in de koelkast.
    • • Smoothie van aardbeien: mix de aardbeien, de suiker en de Griekse yoghurt in een pot. Zet fris weg.
    • • Dresser in een diep bord, werk af met verse munt, meringue en verse aardbeien.

Find us on: