Tiramisu van aardbeien met Trappistenbier

  • 20 min.
    • Ingrediënten:

    • ½ kg TOMABEL aardbeien
    • 1 dl Trappistenbier
    • 10 ‘boudoir’ koekjes (lange vingers)

    • Voor de mousse:
    • 400 g mascarpone
    • 20 g bloemsuiker
    • 1 dl room 35%
    • 1 dl Trappistenbier
    • enkele blaadjes groene munt

    • Voor de aardbeiencoulis :
    • 4 TOMABEL aardbeien
    • 1 dl Trappistenbier
  • Bereiding & Presentatie:

    • Mousse van witte chocolade:
    • • Snij de aardbeien in blokjes. Presenteer ze in een glaasje en doe er een paar centiliter Trappistenbier bij. Laat even marineren.
    • • Maak de mousse door alle ingrediënten te mengen met een klopper en er dan voorzichtig de munt door te mengen.
    • • Mix de aardbeien met het bier voor de coulis.
    • • Verbrijzel de ‘boudoirs’.
    • • Werk de glaasjes af in laagjes, op de aardbeien de mousse, daarop verbrijzelde boudoirs en daarop de mousse gemengd met de coulis.