Gemarineerde Tomabel aardbei met mousse van witte chocolade

  • 20 min.
    • Ingrediënten:

      Mousse van witte chocolade:
    • 50 g yoghurt
    • 1 vanillestokje
    • 115 g witte chocolade
    • 1 blaadje gelatine
    • 150 g opgeslagen room

    • Gemarineerde aardbei:
    • 250 g aardbeien
    • 1 eetlepel fijngesneden munt
    • 1 vanillestok
    • Sap van 1 limoen
    • Zwarte peper • 1 eetlepel suiker
  • Bereiding & Presentatie:

    • Mousse van witte chocolade:
    • • Smelt de chocolade au bain-marie, meng hieronder de yoghurt. Kook een deeltje van de room op en meng hier bij de in koud water geweekte gelatine. Klop de rest van de room half op.
    • • Meng de room met de chocolade, giet in glaasje en laat opstijven in de frigo.
    • Gemarineerde aardbeien:
    • • Snij de aardbeien in 4, meng met de suiker, zwarte peper en sap van de limoen. Laat eventjes marineren en voeg op het laatste moment de munt erbij.
    • • Schik de gemarineerde aardbeien op de witte chocolademousse.